Chlebová polévka s uzeným masem a houbami je výborná teplá polévka, která má sytou chuť a je plná aromatických vůní. Můžeme ji podávat jako hlavní chod.
Počet porcí je 5
Doba přípravy je 40 minut
Suroviny
- 1 ks cibule
- 2 lžíce sádla
- ½ lžičky kmínu
- 100 g uzeného masa
- 2 velké krajíce staršího chleba
- 2 velké brambory
- 1 hrnek nasekaných čerstvých žampionů (namočené sušené houby)
- 1 kostka hovězího bujónu
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm na kostky nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené uzené maso a společně restujeme.
- Chleba nakrájíme na kostky a vsypeme do hrnce. Přidáme kmín.
- Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Nejdříve 1 litr a podle potřeby přiléváme.
- Během vaření vložíme na menší kostky nakrájené, brambory.
- Přidáme houby, bujón a vaříme zhruba 20 minut.
- Dochutíme solí, pepřem.
- Při podávání ozdobíme petrželkou nebo libečkem.