Chřestový salát se zakysanou smetanou a jablkem je osvěžující a chutný samostatně, nemusíte si k němu dávat nic navíc, je dobrý jen tak.
Suroviny
- bílý chřest
- sladší jablko
- zakysaná smetana
- bílý jogurt
- šťáva z citronu
- kopr
Postup přípravy
- Stonek chřestu asi 5 cm od konce odlomíme a pod hlavičkou směrem dolů oloupeme.
- Asi 5 stonků svážeme provázkem a vaříme v osolené a lehce oslazené vodě 5 až 8 minut, potom rychle vložíme do ledové vody.
- Po vychladnutí nakrájíme na kolečka asi 1 cm široká.
- Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostičky velikosti chřestu. Zakápneme trochou citronové šťávy.
- Smícháme zakysanou smetanu s bílým jogurtem, množství záleží na každém , jak má rád hustý nebo řidší salát. Nasekáme kopr a vše smícháme dohromady.
- Salát je výborný vychlazený. Kdo nemá rád kopr, může použít zelenou petrželku.
- Pro víc barevný salát použijeme kombinaci bílého a zeleného chřestu.
Související:
- Rajčatový salát s majonézou
- Plněné papriky s rajskou omáčkou
- Domácí přítel k vínu
- Muffiny s chřestem a mozzarellou