Cibulovou polévku můžeme dělat na několik způsobů. Někdo přidává víno, někdo dělá jen vývar s cibulí. Vyzkoušejte recept na tuhle snadnou, rychlou a velmi dobrou polévku z našeho receptu.
2 porce
Doba přípravy 30 minut
Suroviny
• 3 ks cibule
• 2 lžíce másla
• 1 lžíce hladké mouky
• 0,5 litr hovězího vývaru
• Sůl podle chuti
• Pepř podle chuti
• 1 špetka muškátového oříšku
• 4 plátky veky
• 40 g goudy
Postup přípravy
• Cibuli si rozkrojíme na půl a krájíme na silnější půl kolečka.
• V hrnci si rozehřejeme máslo, vložíme cibuli a opékáme do hnědé barvy.
• Zaprášíme moukou, chvíli orestujeme a rozředíme studeným vývarem.
• Polévku osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí asi 15 minut.
• Odstavíme z plotny a do polévky nastrouháme muškátový oříšek.
• Plátky veky si na sucho opečeme v toustovači do zlatova.
• Goudu si nastrouháme na jemném struhadle a ještě horkou veku sýrem posypeme.
• Do talíře nalijeme polévku, vložíme tousty a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Další recepy na polévky:
- Krémová dýňová polévka bez vývaru
- Jednoduchá rychlá pórková polévka krémová
- Brokolicový krém zdravě bez smetany
- Rajská polévka s těstovinovou rýží