Lehký čočkový salát s majonézou je osvěžující a výživný pokrm, který lze podávat jako přílohu nebo samostatný pokrm. Je doplněný o čerstvou zeleninou, takže stačí podávat s čerstvým pečivem a máme výborný oběd.
Počet porcí je 4
Doba přípravy je 20 minut
Suroviny
- 250 g uvařené čočky
- 3 vařené vejce
- 1 ks cibule
- 1 ks červená paprika
- 8 ks cherry rajčat
- 100 g salám chorrizo
- 4 lžíce majonézy
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 3 špetky provensálského koření
Postup přípravy
- Do misky vložíme studenou uvařenou čočku.
- Přidáme nasekané vařené vejce, očištěnou nakrájenou zeleninu.
- Vmícháme na jemně nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájené chorrizo.
- Osolíme, opepříme, vsypeme provensálské koření a vložíme majonézu.
- Vše dobře promícháme, podle chuti dokořeníme a necháme vychladit v lednici.
- Podáváme s čerstvým pečivem.
Související