Studený čočkový salát s majonézou


Lehký čočkový salát s majonézou je osvěžující a výživný pokrm, který lze podávat jako přílohu nebo samostatný pokrm. Je doplněný o čerstvou zeleninou, takže stačí podávat s čerstvým pečivem a máme výborný oběd.

Počet porcí je 4

Doba přípravy je 20 minut

Suroviny

  • 250 g uvařené čočky
  • 3 vařené vejce
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 8 ks cherry rajčat
  • 100 g salám chorrizo
  • 4 lžíce majonézy
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 3 špetky provensálského koření

Postup přípravy

  • Do misky vložíme studenou uvařenou čočku.
  • Přidáme nasekané vařené vejce, očištěnou nakrájenou zeleninu.
  • Vmícháme na jemně nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájené chorrizo.
  • Osolíme, opepříme, vsypeme provensálské koření a vložíme majonézu.
  • Vše dobře promícháme, podle chuti dokořeníme a necháme vychladit v lednici.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.
Čočkový salát s majonézou
Čočkový salát s majonézou

Související