Čokoládová kolečka – cukroví s oříšky


Další tip na vánoční cukroví jsou tato čokoládová kolečka ze špaldové mouky, hořké čokolády a oříšků.

Suroviny

  • 70g tmavé hořké čokolády (nejlépe 70%)
  • 150g špaldové mouky
  • 100g másla pokojové teploty
  • 1 žloutek
  • 100g mletých lískových oříšků (nebo 50g mandle, 50 lískáče)
  • 50g třtinového cukru
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžička kypřícího prášku

Postup přípravy

Oříšky rozmixujeme v mixéru (robotu). Čokoládu se snažíme rozkrájet na malinké kousky, ale i trochu větší nevadí. Jen se poté obtížněji těsto tvaruje.

Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Necháme nejlépe přes noc v lednici.  Z těsta poté tvarujeme většinou kolečka, ale můžete i „jako rohlíčky“. Pečeme na 160-170C asi 10-12 minut.

Z tohoto množství je to zpravidla 1 plech.

Čokoládová kolečka - cukroví
Čokoládová kolečka – cukroví

Chutnat vám bude také: