Další tip na vánoční cukroví jsou tato čokoládová kolečka ze špaldové mouky, hořké čokolády a oříšků.
Suroviny
- 70g tmavé hořké čokolády (nejlépe 70%)
- 150g špaldové mouky
- 100g másla pokojové teploty
- 1 žloutek
- 100g mletých lískových oříšků (nebo 50g mandle, 50 lískáče)
- 50g třtinového cukru
- 1 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
Postup přípravy
Oříšky rozmixujeme v mixéru (robotu). Čokoládu se snažíme rozkrájet na malinké kousky, ale i trochu větší nevadí. Jen se poté obtížněji těsto tvaruje.
Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Necháme nejlépe přes noc v lednici. Z těsta poté tvarujeme většinou kolečka, ale můžete i „jako rohlíčky“. Pečeme na 160-170C asi 10-12 minut.
Z tohoto množství je to zpravidla 1 plech.
Chutnat vám bude také:
- Domácí vánoční čokoláda do formiček
- Vánoční veverky – cukroví nejen pro děti
- Išelské dortíčky – vynikající vánoční cukroví
- Ořechové trubičky s karamelovým krémem