Cottage bulky z polohrubé mouky


Cottage bulky jsou jednoduché a zdravé domácí pečivo, které se připravuje z Cottage sýru. Jsou měkké, vláčné a ideální jako rychlá svačina nebo příloha k polévce či salátu.

Doba přípravy je 45 minut

Počet bulek zhruba 9 (podle velikosti)

Suroviny 

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g Cottage sýr
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce sušené cibule
  • Olej podle potřeby
  • Semínka na posypání

Postup přípravy

  • Do robotové mísy vložíme Cottage a vejce.
  • Přidáme mouku, sůl, prášek do pečiva a sušenou cibuli.
  • Uhněteme těsto.
  • Těsto by nemělo být lepivé.
  • Po uhnětení necháme zhruba 10 minut odpočinout.
  • Těsto rozdělíme na stejné díly.
  • Ruce potřeme olejem a z těsta tvarujeme bulky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • Bulky posypeme oblíbenými semínky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů.
  • Pečeme zhruba 15-20 minut.
  • Po vychladnutí můžeme podávat.
Cottage bulky z polohrubé mouky
Cottage bulky z polohrubé mouky