Ďábelské buřty jsou skvělou volbou k pití piva. Ostré kousky v lahodné omáčce po kterých sáhne každý. Můžete si udělat i méně pálivou variantu, ale ostré jsou nejlepší.
4 porce
Doba přípravy 15 minut
Suroviny
- 4 ks špekáčků
- 2 ks cibule
- 4 ks feferonky ( nejlépe čerstvé)
Marináda
- 5 lžic bílého vinného octa
- 5 lžic rostlinného oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička tabasca ( nebo jiné chilli omáčky)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do misky ve které budeme marinovat.
- Přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli společně s nakrájenými feferonkami.
- V jiné misce si smícháme všechny ingredience na marinádu.
- Marinádu vlijeme do špekáčků a dobře promícháme.
- Necháme hodinu uležet při pokojové teplotě.
- Po uležení znovu můžeme dochutit, osolit, opepřit nebo přiostřit.
- Promícháme, uzavřeme, vložíme do lednici a máme hotovo.
- Podáváme s čerstvým pečivem a pivem.
Zkuste i tyto mňamky:
- Pivní guláš s chlebem
- Buřt guláš s bramborem
- Zapečené párečky v listovém těstíčku
- Chléb se špekem (topinky) – chuťovka nejen k pivu