Domácí BBQ omáčka


Domácí BBQ omáčka je skvělý doplněk k různým druhům grilovaného masa, jako jsou žebra, kuřecí křídla nebo vepřová žebírka. Je sladká, lehce pikantní a s výraznou kouřovou chutí. Tento recept je univerzální a můžete ho upravit podle své chuti.

Doba přípravy je 40 minut

Počet porcí je 8

Suroviny

  • 200 ml kečupu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 špetka chilli
  • Sůl podle potřeby

Postup přípravy

  • V pánvi rozehřejeme olej, prolisujeme do něj česnek a necháme rozvonět.
  • Přidáme kečup, worcestrovou omáčku, jablečný ocet, třtinový cukr, dijonskou hořčici, sójovou omáčku a všechno koření. Dobře promícháme.
  • Omáčku necháme probublávat na mírném ohni 15-20 minut. Do požadované hustoty. Během vaření mícháme, aby se omáčka nepřipálila.
  • Podle chuti dochutíme. Můžeme medem, kdo má rád ostřejší může přidat chilli.
  • Omáčku můžeme podávat za tepla i za studena.
Domácí BBQ omáčka
Domácí BBQ omáčka