Domácí bramborové krokety


Domácí bramborové krokety jsou lahodné smažené koule nebo válečky z bramborového těsta, které mají křupavou zlatavou kůrku a jemnou, krémovou náplň uvnitř. Jsou skvělým přílohovým pokrmem nebo předkrmem, který potěší svou chutí i texturou.

Počet porcí je 4

Doba přípravy je 60 minut

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g pikantní klobásy
  • 150 g strouhané goudy
  • 100 g špaldové celozrnné mouky
  • 1 hrst strouhanky (podle potřeby i více)
  • 1 vejce
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • Olej na smažení

Postup přípravy 

  • Oloupané brambory vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme do změknutí.
  • Po uvaření scedíme a rozmačkáme na kaši.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu.
  • Do vlažné kaše přimícháme sýr, sůl, pepř, vejce, mouku, strouhanku a tymián.
  • Vše promícháme, aby nám vzniklo těsto, z kterého se dobře tvarují kuličky.
  • V hrnci rozehřejeme olej a krokety smažíme dozlatova.
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety