Domácí bramborové krokety jsou lahodné smažené koule nebo válečky z bramborového těsta, které mají křupavou zlatavou kůrku a jemnou, krémovou náplň uvnitř. Jsou skvělým přílohovým pokrmem nebo předkrmem, který potěší svou chutí i texturou.
Počet porcí je 4
Doba přípravy je 60 minut
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g pikantní klobásy
- 150 g strouhané goudy
- 100 g špaldové celozrnné mouky
- 1 hrst strouhanky (podle potřeby i více)
- 1 vejce
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 2 špetky sušeného tymiánu
- Olej na smažení
Postup přípravy
- Oloupané brambory vložíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme do změknutí.
- Po uvaření scedíme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme na kostičky nakrájenou klobásu.
- Do vlažné kaše přimícháme sýr, sůl, pepř, vejce, mouku, strouhanku a tymián.
- Vše promícháme, aby nám vzniklo těsto, z kterého se dobře tvarují kuličky.
- V hrnci rozehřejeme olej a krokety smažíme dozlatova.