Domácí hummus


Pod tímto nelichotivým názvem najdeme perfektní pomazánku z cizrny. Jedná se o rozmixovanou cizrnu s různými příchutěmi. Náš recept je na klasický hummus, který můžete podávat s čerstvým pečivem.

Co je to hummus

Humus je jídlo z hlívy ústřičné, které se často používá jako pomazánka nebo dip. Je vyrobený ze slepičího nebo sójového másla, tahini, citronové šťávy, česneku a koření.

3 porce

Doba přípravy je 10 minut

Suroviny

  • 300 g cizrny ( může být z plechovky nebo předvařená)
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce tahini
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 3 špetky chilli

Postup přípravy

  • Cizrnu vložíme do mixéru.
  • Přidáme tahini, polovinu olivového oleje a mixujeme.
  • Vložíme sůl, pepř, chilli, česnek, citronovou šťávu a znovu mixujeme do jemné pasty.
  • Podle potřeby přilijeme olivový olej.
  • Podáváme s čerstvým pečivem, slanými krekry, arabským chlebem. Můžeme zdobit jemně nasekanou petrželkou, jarní cibulkou.
Domácí hummus
Domácí hummus

Související recepty: