Pod tímto nelichotivým názvem najdeme perfektní pomazánku z cizrny. Jedná se o rozmixovanou cizrnu s různými příchutěmi. Náš recept je na klasický hummus, který můžete podávat s čerstvým pečivem.
Co je to hummus
Humus je jídlo z hlívy ústřičné, které se často používá jako pomazánka nebo dip. Je vyrobený ze slepičího nebo sójového másla, tahini, citronové šťávy, česneku a koření.
3 porce
Doba přípravy je 10 minut
Suroviny
- 300 g cizrny ( může být z plechovky nebo předvařená)
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce tahini
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 3 špetky chilli
Postup přípravy
- Cizrnu vložíme do mixéru.
- Přidáme tahini, polovinu olivového oleje a mixujeme.
- Vložíme sůl, pepř, chilli, česnek, citronovou šťávu a znovu mixujeme do jemné pasty.
- Podle potřeby přilijeme olivový olej.
- Podáváme s čerstvým pečivem, slanými krekry, arabským chlebem. Můžeme zdobit jemně nasekanou petrželkou, jarní cibulkou.
Související recepty:
- Brokolicová polévka s kokosovým mlékem a cizrnou
- Krémová dýňová polévka bez vývaru
- Kuřecí nudličky ala gyros s rýží