Domácí makronky s ostružinami


Makronky jsou náročnějším dezertem a proto se vyplatí dodržovat přesný postup receptu. Můžeme dělat různé barevné kombinace a to za pomocí potravinářského barviva. Plnit můžeme máslovými krémy, ganáží, džemem, slaným karamelem…

20 porcí

Doba přípravy je 3 hodiny

Suroviny

  • 50 g mandlové mouky
  • 130 g moučkového cukru
  • 30 g cukru krystalu
  • 2 ks vejce
  • 20 g kakaa
  • Oblíbenou náplň na slepení
  • 4 hrsti čerstvých ostružin

Postup přípravy

  • Do misky si prosejeme mandlovou mouku.
  • Přisypeme cukr moučku, kakao a promícháme.
  • Vejce si oddělíme bílky od žloutků.
  • Z bílků vyšleháme sníh. Během šlehání přidáváme po částech cukr krystal.
  • Do hotového sněhu přidáváme po částech směs z misky.
  • Připravíme si formu na makronky. Pokud nemáte, vyložíte plech pečícím papírem.
  • Těsto si přendáme do cukrářského sáčku a buď do formy nebo na pečící papír tvarujeme kolečka.
  • Necháme 2 hodiny stát. Je důležité, aby nám povrch zaschnul a nelepil.
  • Po zaschnutí vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 15 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout.
  • Připravíme si náplň podle libosti a makronky slepíme.
  • Při podávání ozdobíme čerstvými ostružinami
Domácí makronky s ostružinami
Domácí makronky s ostružinami