Makronky jsou náročnějším dezertem a proto se vyplatí dodržovat přesný postup receptu. Můžeme dělat různé barevné kombinace a to za pomocí potravinářského barviva. Plnit můžeme máslovými krémy, ganáží, džemem, slaným karamelem…
20 porcí
Doba přípravy je 3 hodiny
Suroviny
- 50 g mandlové mouky
- 130 g moučkového cukru
- 30 g cukru krystalu
- 2 ks vejce
- 20 g kakaa
- Oblíbenou náplň na slepení
- 4 hrsti čerstvých ostružin
Postup přípravy
- Do misky si prosejeme mandlovou mouku.
- Přisypeme cukr moučku, kakao a promícháme.
- Vejce si oddělíme bílky od žloutků.
- Z bílků vyšleháme sníh. Během šlehání přidáváme po částech cukr krystal.
- Do hotového sněhu přidáváme po částech směs z misky.
- Připravíme si formu na makronky. Pokud nemáte, vyložíte plech pečícím papírem.
- Těsto si přendáme do cukrářského sáčku a buď do formy nebo na pečící papír tvarujeme kolečka.
- Necháme 2 hodiny stát. Je důležité, aby nám povrch zaschnul a nelepil.
- Po zaschnutí vložíme do předem vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme zhruba 15 minut.
- Po upečení necháme vychladnout.
- Připravíme si náplň podle libosti a makronky slepíme.
- Při podávání ozdobíme čerstvými ostružinami