Mléčná rýže je jednoduchý a chutný pokrm, který se připravuje vařením rýže v mléce s přídavkem cukru a vanilky. Tato dobrotka je oblíbená pro svou jemnou a krémovou chuť. Při podávání zdobíme čerstvým ovocem, ořechy, džemem, skořicí.
Doba přípravy je 40 minut
Počet porcí 1
Suroviny
- 100 g rýže
- 500 ml mléka
- 30 g másla
- 1 ks vanilínový cukr
- 2 lžíce cukru moučka
- 1 špetka soli
- Skořice na posypání
- Banán na ozdobu
Postup přípravy
- Rýži propláchneme, vložíme do hrnce.
- Přidáme špetku soli, zalijeme mlékem, vložíme máslo a přivedeme k varu.
- Vaříme do změknutí rýže, zhruba 18-20 minut, podle druhu rýže. Pokud je třeba ředíme rýži mlékem.
- Před koncem vaření přidáme vanilínový cukr a cukr moučku.
- Po uvaření dáme do talíře. Zdobíme čerstvým ovocem a skořicí.