Domácí mléčná rýže


Mléčná rýže je jednoduchý a chutný pokrm, který se připravuje vařením rýže v mléce s přídavkem cukru a vanilky. Tato dobrotka je oblíbená pro svou jemnou a krémovou chuť. Při podávání zdobíme čerstvým ovocem, ořechy, džemem, skořicí.

Doba přípravy je 40 minut

Počet porcí 1

Suroviny

  • 100 g rýže
  • 500 ml mléka
  • 30 g másla
  • 1 ks vanilínový cukr
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 špetka soli
  • Skořice na posypání
  • Banán na ozdobu

Postup přípravy

  • Rýži propláchneme, vložíme do hrnce.
  • Přidáme špetku soli, zalijeme mlékem, vložíme máslo a přivedeme k varu.
  • Vaříme do změknutí rýže, zhruba 18-20 minut, podle druhu rýže. Pokud je třeba ředíme rýži mlékem.
  • Před koncem vaření přidáme vanilínový cukr a cukr moučku.
  • Po uvaření dáme do talíře. Zdobíme čerstvým ovocem a skořicí.
Mléčná rýže
Mléčná rýže