Lahodná domácí paštika se dá snadno připravit doma. Zde je základní recept, který můžete upravit podle své chuti.
Suroviny
- 500 g játrového masa (kuřecího, vepřového nebo hovězího)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Očistěte játrové maso od žil a oddělte od kůže. Omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
- Rozpalte máslo na pánvi a orestujte na něm cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte k nim kousky játrového masa a smažte je na pánvi asi 5-7 minut, dokud nezměknou.
- Odstavte maso a nechte ho vychladnout.
- Rozmixujte maso v mixéru spolu s vejci a smetanou ke šlehání. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Směs vlijte do zapékací misky nebo do formy na chlebíčky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia po dobu 45-60 minut, nebo dokud není paštika pevná a zlatavá.
Hotovou paštiku nechte vychladnout na pokojové teplotě a podávejte s toastem, bagetou nebo s pečivem dle vašeho výběru. Dobrou chuť!
Související