Domácí paštika z jater


Lahodná domácí paštika se dá snadno připravit doma. Zde je základní recept, který můžete upravit podle své chuti.

Suroviny

  • 500 g játrového masa (kuřecího, vepřového nebo hovězího)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Očistěte játrové maso od žil a oddělte od kůže. Omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
  3. Rozpalte máslo na pánvi a orestujte na něm cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidejte k nim kousky játrového masa a smažte je na pánvi asi 5-7 minut, dokud nezměknou.
  5. Odstavte maso a nechte ho vychladnout.
  6. Rozmixujte maso v mixéru spolu s vejci a smetanou ke šlehání. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Směs vlijte do zapékací misky nebo do formy na chlebíčky.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů Celsia po dobu 45-60 minut, nebo dokud není paštika pevná a zlatavá.

Hotovou paštiku nechte vychladnout na pokojové teplotě a podávejte s toastem, bagetou nebo s pečivem dle vašeho výběru. Dobrou chuť!

Domácí paštika
Domácí paštika

Související