Dušená kapusta s vepřovým masem a knedlíkem


Dušená kapusta je velmi oblíbeným jídlem. Její příprava je snadná a výsledek vždy stojí za to. Můžeme ji podávat s pečeným vepřovým masem, bramborem, knedlíkem, vejcem.

4 porce

doba vaření 30 minut

Suroviny

  • 1 ks kapusta
  • 1 ks cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 50 g slaniny ( špeku)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 5 lžičky celého kmínu
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžička octu
  • 4 plátky pečeného vepřového masa
  • 4 porce houskových knedlíků

TIP: Vepřové ragú s fazolemi a knedlíkem

Postup přípravy

  • Kapustu si opláchneme, rozřízneme na čtyři díly, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky.
  • Vložíme do hrnce.
  • Přidáme sůl, kmín, ocet, podlijeme vodou a přivedeme k varu.
  • Přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme do změknutí.
  • V pánvičce si rozehřejme olej, přidáme na drobně nakrájenou slaninu společně s kostičkami špeku a opékáme .
  • Cibuli si nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve. Vše společně opečeme.
  • Zaprášíme moukou, uděláme jíšku, kterou necháme vychladnout.
  • Jakmile nám kapusta změkne, přidáme do hrnce jíšku, promícháme a provaříme zhruba 15 minut.
  • Poté odstavíme, dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a můžeme podávat společně s upečeným masem a knedlíkem.
Dušená kapusta s vepřovým masem a knedlíkem
Dušená kapusta s vepřovým masem a knedlíkem

Doporučujeme: