Dýňové bramboráky jsou lahodnou a zajímavou variací na tradiční bramboráky, které obohacují klasickou chuť brambor o jemnou nasládlou chuť dýně. Tento pokrm je křupavý na povrchu a měkký uvnitř, s bohatou chutí, kterou podtrhuje kombinace česneku a koření. Můžete je můžete podávat jako přílohu nebo hlavní jídlo.
Počet porcí je 6
Doba přípravy je 1 hodina
Suroviny
- 2 menší dýně
- 4 větší brambory
- 2 pikantní klobásy
- 2 vejce
- 5 stroužků česneku
- 2 hrsti majoránky
- 3 lžíce hladké mouky
- 5 lžic strouhanky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup přípravy
- Pokud je třeba dýně oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka.
- Dýně nastrouháme na hrubém struhadle.
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Obojí smícháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vejce, mouku, strouhanku a vytvoříme těsto na bramboráky.
- Vmícháme na kostičky nakrájenou klobásu.
- Na pánvi rozehřejeme olej a klademe placky, které z obou stran smažíme dozlatova.
- Po usmažení můžeme podávat.