Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille


Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille je jídlo netradiční, ale zkusit si jej můžete také. Recept někdo také dělá s červenou řepou.

Suroviny

  • kroupy
  • dýně
  • olivový olej
  • cibule
  • cuketa
  • papriky
  • rajčata
  • lilek
  • mladá cibulka

Postup přípravy

1/ Kroupy přes noc namočíme a poté uvaříme. Oloupeme menší dýni, nakrájíme na malé kousky a krátce osmažíme na olivovém oleji. Poté podlijeme trochou vody a cca 10 min povaříme. Měkkou dýni poté rozmixujeme a zamícháme s kroupami.

TIP: Jednoduché ratatouille s masem a rýží

2/ Nakrájíme zeleninu na ratatouille – cibuli, cuketu, červenou a žlutou papriku, rajče, lilek, mladou cibulku (cokoli, co najdete v lednici) – vše na větší kousky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibulku, lehce osmažíme a poté přidáme další zeleninu, rajčata nakonec. Čerstvý rozmarýn zeleninu pěkně provoní. Po chvíli podlijeme trochou vody a dusíme.

3/ Ohřejeme tuňáka.

4/ Na talíři pěkně nazdobíme a můžeme servírovat.

Autor: MH

Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille
Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille

Doporučujeme: