Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille je jídlo netradiční, ale zkusit si jej můžete také. Recept někdo také dělá s červenou řepou.
Suroviny
- kroupy
- dýně
- olivový olej
- cibule
- cuketa
- papriky
- rajčata
- lilek
- mladá cibulka
Postup přípravy
1/ Kroupy přes noc namočíme a poté uvaříme. Oloupeme menší dýni, nakrájíme na malé kousky a krátce osmažíme na olivovém oleji. Poté podlijeme trochou vody a cca 10 min povaříme. Měkkou dýni poté rozmixujeme a zamícháme s kroupami.
2/ Nakrájíme zeleninu na ratatouille – cibuli, cuketu, červenou a žlutou papriku, rajče, lilek, mladou cibulku (cokoli, co najdete v lednici) – vše na větší kousky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibulku, lehce osmažíme a poté přidáme další zeleninu, rajčata nakonec. Čerstvý rozmarýn zeleninu pěkně provoní. Po chvíli podlijeme trochou vody a dusíme.
3/ Ohřejeme tuňáka.
4/ Na talíři pěkně nazdobíme a můžeme servírovat.
Autor: MH
Doporučujeme:
- Batátové placičky s lososem, domácí majonézou a zeleninou
- Sójové (vegetariánské) karbanátky
- Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
- Zeleninové lečo s párkem a chlebem