Tento salát je lehký, zdravý a ideální jako příloha nebo samostatný pokrm. Kombinuje jemnou chuť zelených fazolek s vejci a osvěžujícím dresinkem.
Doba přípravy je 25 minut
Počet porcí 2
Suroviny na fazolkový salát s vejci
- 300 g zelených fazolových lusků
- 1 ks cibule
- 6 ks křepelčích vajec
Dresink
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 prolisovaný česnek
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžička citrónové šťávy
Postup přípravy
- Fazolky omyjeme a uřízneme tvrdé konce.
- Vložíme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 4 minuty.
- Poté scedíme a namočíme do studené vody s ledem. Potřebujeme, aby si zachovaly jasně zelenou barvu.
- Křepelčí vajíčka vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Po uvaření schladíme a oloupeme.
- Fazolky nakrájíme na menší kousky a přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli.
- V misce smícháme všechny suroviny na dresink. Můžeme prošlehat metličkou, aby se nám krásně spojil.
- Nalijeme na fazolky a lehce promícháme.
- Na talíř dáme fazolkový salát a ozdobíme vejci.