Fazolkový salát s vejci

Tento salát je lehký, zdravý a ideální jako příloha nebo samostatný pokrm. Kombinuje jemnou chuť zelených fazolek s vejci a osvěžujícím dresinkem.

Doba přípravy je 25 minut

Počet porcí 2

Suroviny na fazolkový salát s vejci

  • 300 g zelených fazolových lusků
  • 1 ks cibule
  • 6 ks křepelčích vajec

Dresink 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 prolisovaný česnek
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžička citrónové šťávy

Postup přípravy 

  • Fazolky omyjeme a uřízneme tvrdé konce.
  • Vložíme do vařící osolené vody a vaříme zhruba 4 minuty.
  • Poté scedíme a namočíme do studené vody s ledem. Potřebujeme, aby si zachovaly jasně zelenou barvu.
  • Křepelčí vajíčka vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Po uvaření schladíme a oloupeme.
  • Fazolky nakrájíme na menší kousky a přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli.
  • V misce smícháme všechny suroviny na dresink. Můžeme prošlehat metličkou, aby se nám krásně spojil.
  • Nalijeme na fazolky a lehce promícháme.
  • Na talíř dáme fazolkový salát a ozdobíme vejci.
Fazolkový salát s vejci
Fazolkový salát s vejci