Fazolový guláš je chutný a sytý pokrm, který je skvělou alternativou k tradičnímu masovému guláši. Můžeme přidat chilli, kdo má rád ostřejší. Guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Doba přípravy je 90 minut (fazole namočené den předem)
Počet porcí je 6
Suroviny
- 450 g červených fazolí
- 2 lžíce sádla
- 2 ks cibule
- 300 g chalupářské klobásy
- 4 lžíce sladké mleté papriky
- 300 ml rajčatového pyré
- 5 stroužků česneku
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 2 hrsti majoránky
- 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
- Namočené fazole scedíme, propláchneme a dolijeme čistou vodou.
- Dáme na plotnu, přivedeme k varu a vaříme do změknutí, zhruba 50-60 minut.
- V dalším hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
- Klobásu nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce k cibuli a restujeme.
- Zaprášíme moukou, sladkou mletou paprikou, orestujeme a přilijeme rajčatové pyré.
- Přidáme uvařené fazole i se zbytkem vody a vše přivedeme k varu.
- Provaříme zhruba 15-20 minut.
- Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
- Podáváme s čerstvým pečivem.