Pokud máte rádi ryby a také tyto netradiční brambory, pak je pro vás tento jednoduchý recept jako stvořený.
Složitost: jednoduché
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny
- 200 g filé z tresky
- 1 ks batátu
- 2 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- trocha másla
- sůl, pepř, kmín
- bylinky podle chuti (tymián, oregáno, saturejka)
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky a batát na kostečky.
- Cibuli s česnekem opečeme na másle, přidáme batáty a opékáme na mírném ohni do změknutí. Dochutíme solí.
- Filé osolíme, opepříme, posypeme kmínem a bylinkami.
- Na pánvi si rozehřejeme máslo a filé na něm opékáme 10-15 minut.
- Batátovou přílohu můžeme jíst i samostatně jako lehké bezmasé jídlo.
Související recepty:
- Batátové placičky s lososem, domácí majonézou a zeleninou
- Tofu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
- Dýňové kroupoto s tuňákem a ratatouille
- Pečené rybí filé s bramborovou kaší
- Batátové chipsy