Francouzský toust s nutellou a ovocem


Do křupava usmažený celozrnný toust na sladko ozdobený nutellou a čerstvým ovocem. Kdo má rád sladké snídaně, určitě doporučuji tento recept. Na přípravu je nenáročný a jeho chuť vás nadchne. Ovoce můžete použít jakékoliv ale vždy čerstvé.

Doba přípravy je 10 minut

2 porce

Suroviny

  • 4 plátky celozrnného toustového chleba
  • 2 plátky másla
  • 1 vejce
  • 4 lžíce plnotučného mléka
  • Špetka soli
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžička moučkového cukru
  • Můžeme přidat vanilkový extrakt
  • 2 lžíce nutelly
  • 1 ks banán
  • 1 ks broskev

Postup přípravy

  1. Do hlubokého talíře nebo misky si rozklepneme vejce.
  2. Přidáme mléko, cukr, špetku soli, skořici a vidličkou prošleháme na těstíčko.
  3. Na pánvi si rozehřejeme máslo.
  4. Tousty obalujeme v těstíčku a pokládáme na rozehřáté máslo.
  5. Opékáme z obou stran dozlatova.
  6. Opečený toust položíme na talíř, potřeme nutellou a ozdobíme nakrájeným čerstvým ovocem.
  7. Můžeme podávat teplé i studené.
Francouzský toust s nutellou a ovocem
Francouzský toust s nutellou a ovocem

Související recepty: