Do křupava usmažený celozrnný toust na sladko ozdobený nutellou a čerstvým ovocem. Kdo má rád sladké snídaně, určitě doporučuji tento recept. Na přípravu je nenáročný a jeho chuť vás nadchne. Ovoce můžete použít jakékoliv ale vždy čerstvé.
Doba přípravy je 10 minut
2 porce
Suroviny
- 4 plátky celozrnného toustového chleba
- 2 plátky másla
- 1 vejce
- 4 lžíce plnotučného mléka
- Špetka soli
- ½ lžičky skořice
- 1 lžička moučkového cukru
- Můžeme přidat vanilkový extrakt
- 2 lžíce nutelly
- 1 ks banán
- 1 ks broskev
Postup přípravy
- Do hlubokého talíře nebo misky si rozklepneme vejce.
- Přidáme mléko, cukr, špetku soli, skořici a vidličkou prošleháme na těstíčko.
- Na pánvi si rozehřejeme máslo.
- Tousty obalujeme v těstíčku a pokládáme na rozehřáté máslo.
- Opékáme z obou stran dozlatova.
- Opečený toust položíme na talíř, potřeme nutellou a ozdobíme nakrájeným čerstvým ovocem.
- Můžeme podávat teplé i studené.