Gnocchi s kuřecím masem a nivovou omáčkou je lahodný italský pokrm, který spojuje lehké bramborové knedlíky (gnocchi) s kuřecím masem a krémovou omáčkou z nivy.
Počet porcí jsou 2
Doba přípravy je 35 minut
Suroviny
- 500 g gnocchi chlazených
- 300 g kuřecího masa
- 1 ks cibule
- 100 g nivy
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- ½ lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy
- Gnocchi vsypeme do vařící osolené vody. Necháme, dokud nevyplavou a poté ještě 2 minuty vaříme. Scedíme, přidáme jednu lžíci oleje a promícháme.
- Maso opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, zpěníme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka orestujeme dozlatova.
- Přidáme nivu nakrájenou na kousky, zalijeme smetanou, vsypeme česnek a přivedeme k varu.
- Vaříme do zhoustnutí.
- Gnocchi vložíme do omáčky, promícháme a podáváme.