Noky s kuřecím masem a žampiony jsou velká dobrota, jak pro toho, kdo má rád kuřecí, tak i pro každého milovníka těstovin. S houbami je toto jídlo skvělé.
Suroviny
- kuřecí prso
- koření dle chuti (adžika, trocha směsi garam masala)
- žampiony
- lžíce másla
- olivový olej
- smetana
- noky
- podle chuti listy čerstvého špenátu
Postup přípravy
- Kuřecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kostky nebo plátky. Maso pokapeme olejem a přidáme koření.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky nebo na čtvrtky. Na másle žampiony chvíli podusíme.
- Na rozpálené pánvi orestujeme maso, přidáme žampiony a zalijeme smetanou. Povaříme pár minut.
- Můžeme přidat i čerstvé listy špenátu.
- Noky uvaříme dle návodu. Klademe na talíř zvlášť nebo okapané noky vložíme do omáčky s masem a žampiony.