Gnocchi s kuřecím masem a žampiony


Noky s kuřecím masem a žampiony jsou velká dobrota, jak pro toho, kdo má rád kuřecí, tak i pro každého milovníka těstovin. S houbami je toto jídlo skvělé.

Suroviny

  • kuřecí prso
  • koření dle chuti (adžika, trocha směsi garam masala)
  • žampiony
  • lžíce másla
  • olivový olej
  • smetana
  • noky
  • podle chuti listy čerstvého špenátu

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kostky nebo plátky. Maso pokapeme olejem a přidáme koření.
  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky nebo na čtvrtky. Na másle žampiony chvíli podusíme.
  3. Na rozpálené pánvi orestujeme maso, přidáme žampiony a zalijeme smetanou. Povaříme pár minut.
  4. Můžeme přidat i čerstvé listy špenátu.
  5. Noky uvaříme dle návodu. Klademe na talíř zvlášť nebo okapané noky vložíme do omáčky s masem a žampiony.
Gnocchi se žampiony a kuřecím masem
Gnocchi se žampiony a kuřecím masem

Doporučujeme: