Houbařská sezóna je v plném proudu a my máme příležitost si připravit klasickou houbovou smaženici. Do směsi můžete použít jakékoliv čerstvé houby. Čím více druhů čerstvých hub, tím lepší pochoutka to bude.
2 porce
Doba přípravy 30 minut
Suroviny
- 250 g směsi čerstvých hub
- 50 g slaniny ( špek)
- 1 ks cibule
- ½ lžičky kmínu celého
- 4 ks vejce
- 1 hrst nasekané jarní cibulky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Jak připravit houby na smaženici – dobře je očistíme a nakrájíme na kousky.
- Slaninu si nakrájíme na kostičky, vložíme do pánve a necháme škvařit.
- Do pánve přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.
- Vložíme nakrájené houby, osolíme, opepříme, přidáme kmín a vše společně dusíme. Zhruba 15 minut.
- Vejce si vyklepneme do misky, rozšleháme a vlijeme do pánve.
- Mícháme dokud se vejce nesrazí.
- Podle chuti můžeme osolit, opepřit.
- Podáváme s čerstvým pečivem a na talíři ozdobíme nasekanou jarní cibulkou.
Pro někoho je nejlepší smaženice s houbami z pravých hřibů, klouzků, ze žampionů, z lišek, masáků, či májovek, ale někdo má rád václavky, pýchavky a určitě je dobrá i hlíva ústřičná.
Další zajímavé recepty:
- Selská polévka s houbami
- Nejlepší houbová polévka ze sušených hub
- Krůtí maso na houbách se smetanou a rýží
- Vepřová kýta na houbách s rýží
- Dančí maso na houbách