Tatarský biftek je oblíbený pokrm, který se vyznačuje svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. Zde je základní recept, jak jej připravit.
Suroviny
- 300 g čerstvého hovězího masa (nejlépe roštěnku)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky hořčice
- 1 malou cibuli
- 1 lžičku kaparů
- 1 lžičku nakládaných okurek
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 vejce
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Mléto hovězí maso si dáme do mísy a promícháme s nakrájeným česnekem, hořčicí, solí a pepřem podle chuti.
- Z masa vytvořte na talíři kulatý tvar, který má přibližně 2-3 cm tloušťku.
- Očištěnou cibuli nakrájejte na malé kostičky a rozložte ji na tatarském bifteku.
- Přidejte nakrájené okurky a kapary na cibuli.
- Na vrchol tatarského bifteku přidejte syrové vejce, které rozšlehejte vidličkou a rozprostřete po povrchu masa.
- Pokapejte olivovým olejem.
Hotový tatarský biftek podávejte s chlebem nebo toasty. Můžete také přidat další ingredience dle své chuti, jako jsou například hořčice, kyselá okurka nebo cibule. Dobrou chuť!