Hrášková krémová polévka je vhodná k nedělnímu obědu, případně k večeři. Pochutná si na ní celá rodina.
Počet porcí: 4
Délka vaření: cca 20 minut
Suroviny
- Mražený hrášek 500g (2 balení)
- Smetana na šlehání (sladká)
- Mléko
- Zeleninový vývar
- 1x cibule
- 1x pórek
- Máslo
- Sůl
- Pepř
Nádobí:
- 2x hrnec
- prkénko
- nůž
- tyčový mixér
- cedník
- vařečka
Postup přípravy
Začneme tím, že si nakrájíme cibuli na jemné kousky. Dále pak nakrájíme pórek také na jemno. V hrnci na másle orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a pórek. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté co nám hrášek začne měknout což bude u zmraženého hrášku opravdu chvilička odstavíme z plotny. Při stálém míchání přilijeme smetanu a trochu mléka. Následně tyčovým mixérem vše rozmixujeme. Nyní vše přelijeme do jiného hrnce a poté přecedíme přes jemný cedník zpět. Nyní pár minut povaříme a dochutíme opět podle chuti pepřem a solí.
Pro gurmány
K hráškovému krému se velice hodí také na kostičky nakrájená slanina, která se opraží na pánvi. Dále pak na kostičky nakrájená bílá bageta, kterou doporučuji opražit dozlatova na másle. Jelikož někdo má rád krém holý bez ničeho, doporučuji podávat se slaninou a bagetou zvlášť k polévce v miskách.
Místo bagety ji můžete zkusit s krutony, obzvláště pro děti to je mňamka.
Přeji DOBROU CHUŤ 🙂
Pochutnali jste si na této polévce? Pak si určitě zkuste uvařit:
- Zdravý brokolicový krém
- Cuketový krém – polévka se smetanou a krutony
- Žampionový krém – zdravá polévka se smetanou
- Čočková polévka s opečenou klobásou