Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu. K přípravě hrníčkové buchty vám stačí jedna miska, ve které vše zamícháte, vylijete na velký plech a za pár minut máte hotovo. Lahodnou buchtu můžete zdobit čokoládovou polevou, ovocem, oříšky, barevnou rýží….
Doba přípravy je 35 minut
30 porcí
Suroviny
Na těsto
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek cukru
- ½ hrnku oleje
- 2 ks vejce
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- Špetka soli
Na polevu
- 1 ks čokolády na vaření
- 50 g másla
- 1 balíček barevné čokoládové rýže
Postup přípravy
- Všechny ingredience na těsto si vložíme do hnětací mísy a za pomoci robota uhněteme na hladké těsto.
- Pokud budete dělat bez robota postup je stejný jen mícháme ručně.
- Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 25 minut.
- Než se nám buchta upeče, rozpustíme si ve vodní lázni čokoládu společně s máslem.
- Upečenou horkou buchtu polijeme polevou a posypeme barevnou rýži.
- Po vychladnutí můžeme podávat.
Hrníčková buchta s povidly
Druhý recept na jednoduchou hrnkovou buchtu bez mléka. Dělá se mnoho druhů, například s ovocem a drobenkou, jahodami, pudinkem, kokosem, ale ta naše je s povidly.
Hrnková buchta na plech – suroviny:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mléka
- půl hrnku oleje
- 3 lžíce kakaa na pečení
- povidla
Hrníčkový recept na buchtu:
- Všechny suroviny kromě povidel smícháme dohromady.
- Vymažeme a vysypeme si plech. Předehřejeme troubu na 250°C. Do plechu vylijeme těsto a lžící nabíráme povidla a ty s 1-2 cm rozestupem klademe do těsta (viz foto) a takhle pokračujeme po celém plechu.
- Dáme péct na 15-20 minut při 220°C.
- Necháme vychladnout. Hrnková bublanina se podává posypaná moučkovým cukrem.
Podobné recepty:
- Buchta s minerálkou
- Nejlepší čokoládové brownies
- Buchta z červené řepy a kakaa
- Mini vdolky ze špaldové mouky