Krémová polévka z řapíkatého celeru


Lehká, jemně pikantní polévka s bohatou chutí řapíkatého celeru, brambor a smetany. Krásně zahřeje a je hotová za chvíli.

Doba přípravy je 25 minut

Počet porcí 3

Suroviny 

  • 4 stonky řapíkatého celeru (nakrájené na kousky)
  • 1 brambora (oloupaná a nakrájená)
  • 1 cibule
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 2 špetky mletého muškátového oříšku
  • Opečená bagetka nebo krutony

Postup přípravy

  • V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostky.
  • Přidáme řapíkatý celer a společně restujeme.
  • Vložíme brambory.
  • Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  • Vaříme zhruba 15 minut do změknutí brambor.
  • Poté odstavíme z plotny, přilijeme smetanu.
  • Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do požadované konzistence.
  • Podáváme s nakrájenou petrželkou a opečenou bagetkou.
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru