Lehká, jemně pikantní polévka s bohatou chutí řapíkatého celeru, brambor a smetany. Krásně zahřeje a je hotová za chvíli.
Doba přípravy je 25 minut
Počet porcí 3
Suroviny
- 4 stonky řapíkatého celeru (nakrájené na kousky)
- 1 brambora (oloupaná a nakrájená)
- 1 cibule
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 2 špetky mletého muškátového oříšku
- Opečená bagetka nebo krutony
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostky.
- Přidáme řapíkatý celer a společně restujeme.
- Vložíme brambory.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Vaříme zhruba 15 minut do změknutí brambor.
- Poté odstavíme z plotny, přilijeme smetanu.
- Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do požadované konzistence.
- Podáváme s nakrájenou petrželkou a opečenou bagetkou.