Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory


Plátky vepřové krkovice pečené s hořčicí a medem. Maso je krásně šťavnaté s lahodnou chutí po marinádě. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory.

2 porce

Doba přípravy 60 minut

Suroviny

Krkovička

  • 2 plátky krkovice
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Pečené brambory

  • 8 ks brambor ve slupce
  • Sůl podle potřeby
  • 2 špetky celého kmínu
  • Rostlinný olej podle potřeby

Postup přípravy

  • V hrnečku si smícháme olej, med, sójovou omáčku, hořčici, sůl, pepř a vytvoříme si marinádu.
  • Plátky opláchnuté krkovice si naložíme do marinády a necháme odležet.
  • Zatím si můžeme nachystat brambory na pečení.
  • Dobře je opláchneme i se slupkou.
  • Nakrájíme na kousky, dáme na vymazaný plech, osolíme, přidáme kmín a pokapeme olejem.
  • Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme do měkka.
  • Krkovici přendáme na plech, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme do měkka zhruba 45 minut.
  • V troubě pečeme společně maso i brambory.
  • Podáváme se zeleninovým salátem.
Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory
Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory

Podobné recepty: