Plátky vepřové krkovice pečené s hořčicí a medem. Maso je krásně šťavnaté s lahodnou chutí po marinádě. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory.
2 porce
Doba přípravy 60 minut
Suroviny
Krkovička
- 2 plátky krkovice
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Pečené brambory
- 8 ks brambor ve slupce
- Sůl podle potřeby
- 2 špetky celého kmínu
- Rostlinný olej podle potřeby
Postup přípravy
- V hrnečku si smícháme olej, med, sójovou omáčku, hořčici, sůl, pepř a vytvoříme si marinádu.
- Plátky opláchnuté krkovice si naložíme do marinády a necháme odležet.
- Zatím si můžeme nachystat brambory na pečení.
- Dobře je opláchneme i se slupkou.
- Nakrájíme na kousky, dáme na vymazaný plech, osolíme, přidáme kmín a pokapeme olejem.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme do měkka.
- Krkovici přendáme na plech, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme do měkka zhruba 45 minut.
- V troubě pečeme společně maso i brambory.
- Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
- Krkovička na česneku s bramborovou kaší
- Smažená krkovička s bramborovým salátem
- Pečená krkovice s červeným zelím a br. knedlíkem
- Kančí se šípkovou omáčkou a knedlíkem