Krůtí maso je lehké a chutné, může být součástí různých pokrmů. Je obvykle považováno za zdravější alternativu k masu z jiných drůbežích nebo hovězího masa, protože obsahuje méně tuku a má nižší obsah kalorií. Toto maso je také bohatým zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte náš recept s čerstvými bylinkami a připravte si tak lehčí oběd.
Doba přípravy je 30 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 300 g krůtího masa
- 1 kousek pórku
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- ½ lžičky citronové šťávy
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- ½ lžičky nasekaného čerstvého rozmarýn
- 1 smetana na vaření
- 1 lžíce špaldové celozrnné mouky
Postup přípravy
- Maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, vložíme do misky.
- Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, nasekané bylinky, olej a promícháme.
- Rozehřejeme pánev, vložíme na ni maso a opékáme ze všech stran.
- Přidáme nakrájený pórek na kolečka a vše společně opékáme do měkka.
- Pokud je potřeba, můžeme podlít trochou vody.
- Mouku si rozmícháme ve smetaně a vlijeme k masu.
- Provaříme zhruba 10 minut do požadované hustoty.
- Podáváme s opečeným bramborem, vařenou rýží, hranolky….