Nerada vařím české recepty, protože mi někdy přijdou složité a nebo je jím celý život a už mě omrzely, proto si převážně vařím jídla, která uvidíte maximálně v nějaké exotické restauraci, nebo ukuchtím něco z vlastní fantazie, u vaření se meze nekladou jako u pečení. A tak jsem našla výborný recept, který není moc složitý, velice mi chutná a ráda ho vždy vařím znova.
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 vejce
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku pepře
- ½ hrnku bramborového škrobu
- ¼ hrnku hladké mouky
- 2 lžičky česneku (může být buď čerstvý nebo granulovaný)
- 1 lžíce zázvoru (taktéž buď čerstvý nebo mletý)
- ½ lžičky drceného chilli
- 1 ½ lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce octa
- 2 lžíce vody
- 3 ½ lžic krystalového cukru
- 1 lžíce nastrouhané kůry z pomeranče
- šťáva z půlky pomeranče
- olej
- rýže
Postup přípravy
Rýži připravíme podle návodu na obalu.
V rozmíchaném vejci se solí a pepřem namočíme na kostky nakrájená kuřecí prsa (musí být opravdu dobře pokryta) a ty poté obalíme v míse, kde jsme smíchali mouku a bramborový škrob. Rozpálíme si olej, přidáme obalené maso a necháme smažit tak, aby nám lehce zezlátlo.
Na rozehřátou pánev přidáme lžíci oleje, česnek, zázvor, chilli, kůru z pomeranče, zalijeme sójovou omáčkou, octem, vodou a šťávou z pomeranče a zamícháme. Po chvíli přisypeme cukr a trochu povaříme. Přidáme osmažené kuřecí kousky a smícháme s omáčkou. Pro větší hustotu omáčky můžete přidat směs škrobu a vody ( 1:1).
Recept můžete doupravit, přidat jiná koření, něco vynechat. Jak jsem říkala, u vaření se meze nekladou, takže je jen na vás, jak to na konci vlastně bude vypadat.
Přeji dobrou chuť.
Další recepty s kuřecím:
- Kuřecí na kari s kokosovým mlékem
- Pečené kuře na másle s bramborem
- Kuře na paprice s těstovinami
- Kuřecí prsa se sýrem a americkými brambory
Tak by mě zajímalo, který český recept je pro autorku složitý, když tenhle recept se 17 položkami a překládáním masa z pánve na pánev pro ní není moc složitý.