Kuřecí čína se zeleninou a rýží


Čínská kuřecí směs se zeleninou, kterou najdeme v našich zahrádkách. Výborná je s cuketou, rajčaty, česnekem, červenou paprikou. Maso je měkké, šťavnaté. Čína s rýží lze podávat můžeme s různými druhy rýže.

2 porce

Doba přípravy 40 minut

Suroviny

  • 300 g kuřecího masa
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce bramborového škrobu ( solamyl)
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • ½ lžičky kari koření
  • Špetka sušeného zázvoru
  • ½ lžičky grilovacího koření
  • 1 ks vejce
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks červená paprika
  • 4 listy čínského zelí
  • 1 ks malá cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 porce vařené rýže

Postup přípravy

  • Maso si opláchneme, nakrájíme na kostky a vložíme do misky.
  • Přidáme vejce, jednu lžíci oleje, škrob a všechno koření.
  • Promícháme a necháme chvíli odležet.
  • Mezitím si můžeme očistit a nakrájet všechnu zeleninu na nudličky společně s cibulí a česnekem.
  • V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.
  • Přidáme všechnu zeleninu, krátce restujeme tak, aby nám zelenina zůstala křupavá.
  • Pokud je potřeba můžeme podlít trochou vody.
  • Dochutíme podle vlastní chutě, můžeme přidat sójovou omáčku.
  • Podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí čína se zeleninou a rýží
Kuřecí čína se zeleninou a rýží

Podobné recepty: