Zeleninový kuskus je moc dobrý a navíc připravený rychle. S kuřecím masem ideální rychlý oběd.
Suroviny
- kuřecí maso
- koření – adžika
- olivový olej
- bujón – gelový kuřecí
- kuskus
- sůl
- lžíce másla
- zelenina mražená
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, pokapeme olivovým olejem a koření a necháme chvíli odležet. Na rozpálené pánvi osmahneme kuřecí kostky. Přidáme bujón a necháme rozpustit.
Ve vedlejší pánvi připravíme mraženou zeleninu – tu jen na másle 5 minut podusíme a osolíme.
Kuskus 50g na osobu vsypeme do hrnce a osolíme, přidáme lžíci másla. Zalijeme horkou vodou asi dvojnásobkem co kuskusu (200g kuskus a 400ml vody). Necháme 5-10 minut bobtnat. Do pánve s masem přidáme zeleninu a kuskus.
U nás podáváme se zakysanou smetanou.
Doporučujeme:
- Srbské rizoto z mletého masa
- Kuřecí nudličky ala gyros s rýží
- Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
- Kuřecí nudličky se smetanou, rýží a kukuřicí
- Výborné pečené kuře na jablkách s rýží