Langoše z jogurtu


Jednoduché, výborné, rychlé těsto na langoše. Nemusíte čekat až vám těsto nakyne, ale můžete smažit langoše hned po dokončení těsta. Podávat můžete se strouhaným sýrem, česnekem, kečupem, kysanou smetanou, tatarkou a pro děti i na sladko.

Počet porcí 10

Doba přípravy 30 minut

Suroviny

  • 1 kelímek jogurtu (větší kelímek, který použijeme jako odměrku)
  • 2 kelímky polohrubé mouky
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce jedlé sody
  • Olej na smažení podle potřeby

Postup přípravy

  • Do mísy dáme jogurt, přisypeme mouku, sůl, jedlou sodu a rukama vypracujeme těsto.
  • Těsto na langoše z jogurtu bude pružné a nelepivé.
  • Na pomoučeném vále si rozválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka.
  • Kolečka vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
  • Po usmažení položíme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný tuk.
  • Langoš potřeme prolisovaným česnek, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme kečupem. Každý si ozdobí dle vlastních chutí.
Langoše z jogurtu
Langoše z jogurtu

Související recepty:

  • Babiččiny zelňáky v troubě
  • Béleše na sladko