Jednoduché, výborné, rychlé těsto na langoše. Nemusíte čekat až vám těsto nakyne, ale můžete smažit langoše hned po dokončení těsta. Podávat můžete se strouhaným sýrem, česnekem, kečupem, kysanou smetanou, tatarkou a pro děti i na sladko.
Počet porcí 10
Doba přípravy 30 minut
Suroviny
- 1 kelímek jogurtu (větší kelímek, který použijeme jako odměrku)
- 2 kelímky polohrubé mouky
- 3 špetky soli
- 1 lžíce jedlé sody
- Olej na smažení podle potřeby
Postup přípravy
- Do mísy dáme jogurt, přisypeme mouku, sůl, jedlou sodu a rukama vypracujeme těsto.
- Těsto na langoše z jogurtu bude pružné a nelepivé.
- Na pomoučeném vále si rozválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka.
- Kolečka vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran dozlatova.
- Po usmažení položíme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný tuk.
- Langoš potřeme prolisovaným česnek, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme kečupem. Každý si ozdobí dle vlastních chutí.