Lilek zapečený s rajčaty a sýrem je jednoduchý a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť lilku s kyselostí rajčat a lahodností sýra.
Doba přípravy je 50 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 1 ks lilku
- 2 ks větších rajčat
- 50 g strouhané goudy
- 50 g mozzarelly
- Sůl podle potřeby
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sušeného rozmarýnu
- Olivový olej podle potřeby
Postup přípravy
- Lilek omyjeme, nakrájíme na půl centimetru silné kolečka a poklademe na plech vyložený pečícím papírem
- Osolíme a necháme 20 minut vypotit.
- Poté otřeme papírovou utěrkou.
- Omytá rajčata nakrájíme na kolečka a poklademe na lilek.
- Posypeme rozmarýnem (oreganem, bazalkou), sušeným česnekem.
- Posypeme strouhaným sýrem, přidáme plátky mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
- Pečeme 20-30 minut.
- Po upečení můžeme podávat s čerstvou rukolou.
Související
- Studený čočkový salát s majonézou
- Patizon plněný mletým masem
- Zavařené papriky s olejem
- Dýňové bramboráky s klobásou
- Hořčice z cukety