Míchaný listový (ledový) salát doplněný o ředkvičky, kukuřici, olivy, sýr dochucený kořením a olivovým olejem. Důležité je salát připravovat vždy čerstvý chvílí před podáváním.
1 porce
Doba přípravy 10 minut
Suroviny
- 1 ks hlávkového salátu
- 2 hrsti rukoly
- 2 hrsti polníčku
- 1 hrst listového špenátu
- 5 ks ředkviček
- 5 ks černých oliv
- ½ předvařené sterilované kukuřice
- 1 kousek parmazánu na posypání
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička salátového koření
- Balsamico na ozdobu
Postup přípravy
- Hlávkový salát si rozebereme na listy a dobře opláchneme.
- Ostatní saláty taky opláchneme a vše vložíme do mísy.
- Omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka a přidáme k salátu.
- Posypeme kořením, přilijeme olivový olej a lehce promícháme.
- Salát rozprostřeme na talíř.
- Posypeme nakrájenými olivami, přidáme kolečka kukuřice a nastrouháme parmazán.
- Kraje talíře ozdobíme balsamikem.
- Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Související recepty:
- Listový salát se šunkou a ztraceným vejcem
- Zdravá ředkvičková pomazánka s vajíčkem
- Šopský salát z cukety
- Rajčatový salát s mozzarellou