Meruňkové chilli chutney


Meruňkové chilli chutney má komplexní a vyváženou chuť, která kombinuje sladkost, kyselost a pikantnost. Vychlazené je velmi osvěžující. Podávat můžeme ke grilovaným steakům, sýrům, zelenině.

Počet porcí je 10

Doba přípravy je 30 minut

Suroviny 

  • 500 g dobře zralých meruněk
  • 2 ks cibule
  • 3 ks česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce jablečného octu
  • 1 hrst hrozinek

Postup přípravy 

  • Omyté meruňky vypeckujeme.
  • Cibuli, česnek, oloupaný zázvor a čerstvou chilli papričku nakrájíme na kousky.
  • V hrnci rozehřejeme olej.
  • Vše vložíme do hrnce i s meruňkami a restujeme.
  • Až se nám vše rozvoní přidáme cukr, ocet a necháme rozvařit zhruba 15-20 minut.
  • Odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem na požadovanou hustotu.
  • Pokud je chutney po rozmixování řídké, můžeme dát zpět na plotnu a redukovat do požadované hustoty.
  • Na konec přidáme hrst hrozinek. Promícháme a necháme vychladit v lednici.
Meruňkové chilli chutney
Meruňkové chilli chutney

Související