Postup, jak udělat nejlepší míchaná vajíčka vůbec není složitý. Doma nám celé rodině včetně dětí chutnají takto, ale dělají se i s cibulkou, se sýrem, se slaninou nebo se šunkou.
Suroviny
- 4 vejce (pro 2 osoby)
- máslo
- sůl
Postup přípravy
- Rozpalte pánev na střední teplotu.
- Na pánev přidejte máslo. Kdo má rád míchaná vejce na cibulce, může ji přidat v tomto kroku.
- Přidejte vejce.
- Stáhněte teplotu sporáku a nechte bílky mírně ztuhnout.
- Poté vejce začněte míchat, dokud nejsou i žloutky uvařené.
- Nakonec přidejte sůl podle chuti.
- Míchaná vajíčka podávejte s pečivem. Doma nám nejvíce chutná čerstvý chléb.
Pokud vás zaujala ta výrazná žlutá barva, je to tím, že vejce byly domácí, žádné z obchodu, kde takto kvalitní nekoupíte. Fotku jsem nijak neupravoval. Chutnají opravdu náramně.
Související:
- Domácí paštika z kuřecích jater se smetanou
- Nejlepší srbské rizoto jako ze školní jídelny
- Izraelský hummus recept