Mrkvová pomazánka s pomazánkovým máslem se skvěle hodí pro děti na svačinu, rychlou večeři, ale můžeme ji použít třeba na obložené chlebíčky. Pomazánka je pikantní po použitém česneku a pepři, doplněná o strouhaný sýr.
Doba přípravy 10 minut
2 porce
Suroviny
- 2 velké mrkve
- ½ cibule
- 2 lžíce pomazánkového másla
- 2 lžíce majonézy
- 1 stroužek česneku
- 50 g strouhané goudy
- 50 g taveného sýru
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Mrkev si oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Přidáme tavený sýr, pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a vidličkou promícháme.
- Goudu si nastrouháme také na jemném struhadle a přidáme k pomazánce.
- Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, cibuli nakrájenou na drobné kostičky a znovu promícháme.
- Můžeme do pomazánky přidat nasekanou čerstvou petrželku nebo jarní cibulku.
- Pomazánku je dobré nechat chvíli odležet, aby se všechny chutě propojili.
- Podáváme s čerstvým pečivem. Skvěle chutná na opečených bagetkách.