Nakládané jalapeňos (pálivé papriky)


Nakládané jalapeňos jsou pikantní papričky, které jsou konzervovány v nálevu nebo marinádě, aby se zachovala jejich chuť a trvanlivost. Jalapeňos jsou odrůdou papriček známou pro svou středně silnou pikantnost a intenzivní chuť.

Tyto pálivé papriky jsou populární přísadou v mexické kuchyni a jsou často používány jako příloha k jídlům, jako jsou tacos, burritos, enchiladas nebo nachos. Mohou být také použity jako dochucovadlo do sendvičů, hamburgerů, salátů nebo hot dogů. Pikantní a kyselá chuť nakládaných jalapeňos dodává jídlům výrazný a osvěžující prvek.

Počet porcí 4

Příprava je 20 minut

Suroviny

  • 20 ks papriček jalapeňos

Nálev

  • 250 ml vinného octa
  • 500 ml vody
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce soli
  • 6 kuliček černého celého pepře
  • 2 ks bobkového listu

Postup přípravy

  • Než začneme, doporučuji si na ruce natáhnout chirurgické rukavice. Papričky jsou dost pálivé. Taky pozor na protření očí u vaření.
  • Papričky omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kolečka.
  • Vložíme do předem vyvařených sklenic.
  • V hrnci si svaříme všechny suroviny na nálev. Ještě horkým nálevem papričky zalijeme tak, aby byly ponořené. Zavíčkujeme a necháme vychladnout.
  • Poté skladujeme v lednici.
  • Asi za 5 dní můžeme konzumovat.
Nakládané jalapeňos
Nakládané jalapeňos

Související: