Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem


Carpaccio z červené řepy je pokrm inspirovaný tradiční italskou specialitou, která obvykle zahrnuje tenké plátky syrového masa (často hovězího) marinované v olivovém oleji, citronové šťávě a dochucené solí a pepřem. Jídlo vychází z této koncepce, ale místo masa používá červenou řepu jako hlavní ingredienci. V kombinaci s rukolou, listovými saláty a různé druhy sýrů má skvělou chuť.

Doba přípravy je 60 minut

Počet porcí 4

Suroviny 

  • 4 ks červené řepy
  • 1 svazek rukoly
  • 100 g kozího sýra

Marináda 

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce balzamikového octa (crema s pomerančovou příchutí)
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Postup přípravy 

  • Řepu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.
  • Po uvaření zchladíme, oloupeme.
  • Nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme na talíř.
  • Proložíme lístky rukoly, nebo jiným listovým salátem.
  • Posypeme nakrájeným sýrem.
  • V hrníčku si umícháme ingredience na marinádu.
  • Hotovou marinádou polijeme nazdobený talíř.
  • Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečeným toustem.
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem