Carpaccio z červené řepy je pokrm inspirovaný tradiční italskou specialitou, která obvykle zahrnuje tenké plátky syrového masa (často hovězího) marinované v olivovém oleji, citronové šťávě a dochucené solí a pepřem. Jídlo vychází z této koncepce, ale místo masa používá červenou řepu jako hlavní ingredienci. V kombinaci s rukolou, listovými saláty a různé druhy sýrů má skvělou chuť.
Doba přípravy je 60 minut
Počet porcí 4
Suroviny
- 4 ks červené řepy
- 1 svazek rukoly
- 100 g kozího sýra
Marináda
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce balzamikového octa (crema s pomerančovou příchutí)
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
Postup přípravy
- Řepu vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka.
- Po uvaření zchladíme, oloupeme.
- Nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme na talíř.
- Proložíme lístky rukoly, nebo jiným listovým salátem.
- Posypeme nakrájeným sýrem.
- V hrníčku si umícháme ingredience na marinádu.
- Hotovou marinádou polijeme nazdobený talíř.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečeným toustem.