Většina z nás zná zákusek tzv. indián z cukrárny. Přitom jeho příprava není tak těžká, jak se zdá. Podle našeho receptu se vám zaručeně podaří.
Počet porcí je asi 35 kusů
Doba přípravy je 5 hodin
Suroviny
- 1 sáček dětských piškotů
- 2 ks bílků
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička oblíbené marmelády
- 1 čokoláda na vaření
- 1 kousek másla
Postup přípravy
- Do robotové mísy prosejeme cukr. Je to důležité, aby nevznikly hrudky.
- Přidáme bílky a ušleháme sníh.
- Připravíme si vodní lázeň. Do většího hrnce nalijeme vodu a pomalu přivedeme k varu. Do něj vložíme druhý hrnec.
- Sníh přendáme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Bude to chvíli trvat. Zhruba 8 minut.
- Poté krém sundáme z plotny a zašleháme marmeládu. Pozor, aby marmeláda neobsahovala žádné zrníčka a kousky ovoce.
- Pomocí zdobícího sáčku s trubičkou nastříkáme na piškoty a dáme ztuhnout do lednice na 3-4 hodiny.
- Mezitím si rozpustíme čokoládu s kouskem másla a vytvoříme si řidší polevu.
- Polevu necháme vychladnout a indiánky postupně v polevě namáčíme a necháme okapat na pečícím papíru.
- Opět dáme ztuhnout do lednice.
- Podáváme s kávou.