Nejlepší domácí indiánci


Většina z nás zná zákusek tzv. indián z cukrárny. Přitom jeho příprava není tak těžká, jak se zdá. Podle našeho receptu se vám zaručeně podaří.

Počet porcí je asi 35 kusů

Doba přípravy je 5 hodin

Suroviny

  • 1 sáček dětských piškotů
  • 2 ks bílků
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička oblíbené marmelády
  • 1 čokoláda na vaření
  • 1 kousek másla

Postup přípravy

  • Do robotové mísy prosejeme cukr. Je to důležité, aby nevznikly hrudky.
  • Přidáme bílky a ušleháme sníh.
  • Připravíme si vodní lázeň. Do většího hrnce nalijeme vodu a pomalu přivedeme k varu. Do něj vložíme druhý hrnec.
  • Sníh přendáme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Bude to chvíli trvat. Zhruba 8 minut.
  • Poté krém sundáme z plotny a zašleháme marmeládu. Pozor, aby marmeláda neobsahovala žádné zrníčka a kousky ovoce.
  • Pomocí zdobícího sáčku s trubičkou nastříkáme na piškoty a dáme ztuhnout do lednice na 3-4 hodiny.
  • Mezitím si rozpustíme čokoládu s kouskem másla a vytvoříme si řidší polevu.
  • Polevu necháme vychladnout a indiánky postupně v polevě namáčíme a necháme okapat na pečícím papíru.
  • Opět dáme ztuhnout do lednice.
  • Podáváme s kávou.
Domácí indiánci
Domácí indiánci