Otočený jablkový koláč je velká dobrota. Nejlépe se peče v dortové formě, ale zkusit to můžete i v remosce. Chutnat vám bude i samotný, ale lze jej připravit také se zakysanou smetanou nebo pudinkem.
Suroviny
- 3 vejce
- 70g krupicového cukru
- 10g vanilkového cukru
- 25g cukru krystal
- 3g skořice
- 10g prášku do pečiva
- 120g másla
Postup přípravy
- Oloupeme a nakrájíme jablka na kostky
- Rozložíme je do formy dortové (nejlépe 22cm), kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Jablka posypeme 25g cukru a skořicí
- Rozpustíme máslo a necháme trochu vystydnout
- V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do pěny a přidáme mouku a pak postupně prášek do pečiva a pečlivě vyšleháme. Dále přidáme rozpuštěné máslo – vyšleháme a vypracujeme hladké těsto. To navršíme na jablka a uhladíme. Předehřejeme troubu na 180C a pečeme 35 minut.
Další recepty na koláče a zákusky:
- Koláč s řeckým jogurtem
- Cibulový koláč z listového těsta
- Jednoduchý koláč s jablky
- Zákusek se zakysanou smetanou a ananasem
- Švestkový koláč s drobenkou