Obyčejná škvarková pomazánka s vejci


Klasická česká pomazánka, která se vyznačuje svoji typickou chutí po škvarcích. Můžeme ji udělat jemnou, pikantní nebo doplnit kyselým okurkem. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.

Doba přípravy je 10 minut

Počet porcí 3

Suroviny

  • 200 g škvarků
  • 1 ks cibule
  • 1 vejce uvařené na tvrdo
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy

  • Škvarky nasekáme na jemno.
  • Přidáme na drobno nakrájenou cibuli.
  • Osolíme, opepříme, vložíme chilli, hořčici a dobře promícháme.
  • Vejce nastrouháme na jemném struhadle a vmícháme do pomazánky.
  • Necháme vychladit a podáváme s čerstvým chlebem.
Škvarková pomazánka a domácí chleba
Škvarková pomazánka a domácí chleba