Ořechové trubičky s karamelovým krémem


Vánoční ořechové trubičky s krémem jsou oblíbené a velmi chutné cukroví. Zkuste si je také upéct, uvidíte, jak vám zachutnají.

Suroviny

  • 40 dkg hladké mouky
  • 20 dkg mletého cukru
  • 20 dkg másla
  • 16 dkg mletých vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1 žloutek

Postup přípravy

  1. Na vál si prosejeme mouku a cukr, přidáme pomleté ořechy, vejce a žloutek a na kostky nakrájené máslo.
  2. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout.
  3. Odkrojíme si část těsta a na moukou vysypaném vále vyválíme tenký plát, který si upravíme nožem do tvaru obdélníku.
  4. Připravíme si malá tvořítka – trubičky. Z vyváleného těsta si nožem nakrájíme obdélníčky, tak, aby byly kratší, než tvořítko a při natáčení na tvořítko se těsto nepřekládalo přes sebe. Pěkně spojíme. Je dobré mít hodně tvořítek a dopředu si těsto natočit a potom teprve péct.
  5. Pečeme asi na 180C  8-10 minut / hlídáme /.
  6. Ještě teplé sundáme z tvořítek.

Náplň

Plechovku kondenzovaného mléka vaříme asi 2 hodiny ponořené ve vodě. Našleháme si 250 gramů másla a studené uvařené kondenzované mléko spojíme s máslem.

Konce trubiček namáčíme do čokoládové polevy a necháme na alobalu nebo mřížce odkapat.

Čokoládová poleva

100 gr čokolády na vaření a 3 dkg tuku / omega / rozpustíme ve vodní lázni.

Je to dávka asi na 150 malých trubiček a proto je potřeba krém ze dvou plechovek kondenzovaného mléka a 2x máslo. Kondenzované mléko se může uvařit den předem.

Ořechové trubičky
Ořechové trubičky s karamelovým krémem

Související: