Krkovice na zelí s bramborovým knedlíkem bude chutnat všem milovníkům vepřového masa. Pokud mezi ně také patříte, dobrou chuť.
4 porce
Suroviny
- 1Kg vepřové krkovice v celku
- 5 větších cibulí
- 2 sklenice červeného zelí
- bramborový knedlík
- sůl
- pepř
- olej
- mouka hladká
- ocet
- cukr
- česnek
Postup přípravy
Maso
- Krkovici osolíme, opepříme a očesnekujeme.
- Do pekáče nakrájíme 2 cibule, vložíme krkovici a podlijeme.
- Pod poklicí pečeme na 180°C /40min a potom 160°c cca 60 minut, do měkka.
- Než maso budeme krájet necháme ho půl hodinky vychladnout.
Zelí
- Sklenice vyklopíme do hrnce a vaříme.
- Osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet a cukr.
- Až je zelí měkké zahustíme jej cibulovou jíškou, kterou postupně vmícháme do zelí.
Cibulová jíška
- Osmažíme cibulku ve větším množstvím oleje přidáme 4 lžíce hladké mouky a ještě minutu smažíme.
- Podáváme s bramborovým knedlíkem a zdobíme vídeňskou cibulkou.
- Dobrou chuť.