Rybu bychom měli jíst minimálně jednou týdně. Tento recept na zapečené rybí filé s br.kaší je poměrně jednoduchý a velice chutný.
Suroviny
- filé v kostkách (dle porcí 2 porce – 1 osoba)
- sůl
- cibule
- česnek
- brambory
Postup přípravy
Filé
- Mražené rybí filé vyndáme o chvilku dříve – nemusíme rozmrazovat.
- Do pekáčku pokrájíme máslo (50g). Cibuli nakrájíme na měsíčky nebo kolečka, česnek můžeme nechat ve slupce.
- Cibuli i česnek dáme na dno pekáče, na to položíme filé, které osolíme z obou stran.
- Přikryjeme pekáček alobalem a pečeme v troubě na 180C asi 20-30 minut.
- Poté odkryjeme, filém otočíme a necháme bez zakrytí dopéct 15-20 minut. Opět podle porcí.
Bramborová kaše
- Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme 15-20 minut.
- Slijeme vodu, přidáme máslo a mléko.
- Rozmačkáme na kaši.
Další recepty pro milovníky ryb:
- Losos se špenátem a brambory s tymiánem
- Batátové placičky s lososem, domácí majonézou a zeleninou
- Lososová pomazánka na křupavé bagetce
- Filé s batáty
- Uzený candát na tymiánu