Recept na chutnou pomazánku třeba k večeři, protože co si budeme povídat, občas je problém celé rodině vymyslet jídlo nejen na oběd, ale i na večer. A tato Moravanková pomazánka bude chutnat všem.
Suroviny
- 2 Moravanky (Kunovjanky či Hradišťanky – sterilované nakládané zeleniny)
- 1 menší majonéza
- 300 g měkkého salámu Junior
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Moravanku scedíme. Použijeme všechnu zeleninu kromě feferonky.
- Potřebujeme mixér. Rozmixujeme zeleninu i salám. Salám je možno i nastrouhat na jemném struhadle.
- Do směsi postupně přidáváme majonézu. Většinou jsou potřeba 3 lžíce majonézy, záleží na požadované konzistenci. Poté stačí ochutit solí a pepřem.
- Podáváme buď na bagetce, ale nejlepší je na chlebíčky se zeleninou či vajíčkem.