Polévka je základ oběda a tato je delikatesní. Navíc když jí uděláte dost, můžete si ji dát k večeři a klidně i druhý den k obědu. Děti tuto rajskou s těstovinou milují.
Suroviny
- passata rajská
- 2 lžíce másla a hladké mouky
- 1ks nové koření
- 4x pepř
- 4x hřebíček
- sůl
- cukr
- voda
- těstovinová rýže (tarhoňa)
Postup přípravy
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku a koření. Jíšku chvíli osmahneme. Přidáme passatu a zředíme vodou. Osolíme a přidáme trochu cukru. Povaříme cca 20 minut. Polévku přecedíme kvůli koření a poté už jen dochutíme cukrem, trochou smetany klasické nebo zakysané dle vlastní chuti.
Do polévky obvykle přidáváme těstovinovou rýži / tarhoňu, kterou uvaříme dle návodu.
Doporučujeme:
- Pastevecká polévka
- Kapustová polévka s klobásou
- Luxusní frankfurtská polévka s párkem
- Rajská omáčka s hovězím masem a kynutým knedlíkem