Rebarborové chutney má sladko-kyselou chuť s lehkou pikantností a výraznou rebarborovou příchutí. Chutney se často skladuje ve sklenicích a používá se jako přísada k různým jídlům, přidává se do sendvičů, hamburgerů, grilovaného masa, grilovaných sýrů.
Z receptu jsou 2 malé sklenice
Doba přípravy je 50 minut
Suroviny
- 600 g rebarbory
- 3 lžíce sušených hrozinek
- 3 lžíce balzamikového octu
- 6 lžic třtinového cukru
- Sůl podle chuti
- 5 ks hřebíčku
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička skořice
Postup přípravy
- Rebarboru si oloupeme, omyjeme a nakrájíme zhruba na 1 cm silné kousky.
- Nakrájenou rebarboru vložíme do hrnce, přidáme, hrozinky a všechny ostatní ingredience.
- Přivedeme k varu a na mírném ohni vše vaříme do změknutí. Asi tak 30 minut.
- Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem, podle chuti můžeme přidat cukr a ocet.
- Dobře vymyté sklenice směsí naplníme, necháme vychladnout a poté skladujeme v lednici.