Kuřecí játra jsou bohatým zdrojem celé škály vitamínu B. Proto se poslední dobou vrací do našich jídelníčků. Játra jsou jemné chuti a jejich výhodou je rychlá tepelná úprava a snadná příprava.
3 porce
doba vaření 30 minut
Suroviny
- 500 g kuřecí játra
- 2 ks cibule
- 50 g slaniny
- 2 lžíce sádla
- 1 dcl červené víno
- 500 g brambor
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl podle potřeby
- pepř podle potřeby
- 3 špetky rozmarýnu
- 2 špetky grilovacího koření
Postup přípravy
- Omyjeme si brambory ve slupce.
- Nakrájíme je na tenké plátky, vyskládáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do rozehřáté trouby.
- Pečeme do zlatova.
- V pánvi si rozehřejeme sádlo, zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky společně s kostičkami slaniny.
- Játra si opláchneme, můžeme nakrájet na menší kousky a přidáme do pánve.
- Opečeme ze všech stran.
- Přidáme rozmarýn, červené víno a dusíme do měkka.
- Poté játra osolíme a opepříme.
- Dusíme do změknutí.
- Na závěr játra osolíme a opepříme.
- Můžeme podávat společně s pečenými brambory.
Vyzkoušejte také:
- Vepřová játra na roštu s opečenými brambory
- Vepřová játra na cibulce a slanině
- Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
- Kuřecí nudličky ala gyros s rýží
- Valašské škračky